Hondenriem

All website content: © HondenLot | KVKnr: 69598886 | Westbeemster | mail: info@HondenLot.nl |

Hondenriem, op maat gemaakt


Tijdens mijn bezoeken laat ik mensen altijd kennis maken met het comfort van wandelen met de hond aan een wat langere lijn. Aan het eind van mijn bezoek krijg ik zeer regelmatig de vraag: "Waar kan ik zo'n riem kopen?"


In het verleden moest ik die vraag beantwoorden met: "Helaas zijn deze niet in de reguliere winkels verkrijgbaar, dus je moet online op zoek gaan naar iets wat goed bij jou past."


Toen ik Marleen, eigenaar van Driemzz, leerde kennen en zij mij liet zien hoe zij zelf prachtige op maat gemaakte hondenriemen kan maken in haar atelier, ontstond er een nieuwe mogelijkheid. Dankzij onze samenwerking kan ik tijdens mijn bezoeken de mensen ter plekke een riem laten testen en ook meteen aanbieden. Als de riem die ik mee heb genomen goed bevalt dan kan deze vanaf nu direct worden aangeschaft. Een hele fijne extra service! Uiteraard geheel vrijblijvend.


Mensen die geen gebruik maken van mijn diensten/bezoeken aan huis, kunnen via deze pagina ook direct contact opnemen met Driemzz en vragen naar de mogelijkheden. Zo kun je niet alleen keuzes maken over het materiaal, de lengte en de kleur, maar ook over de grootte van de musketon (kleine hondjes zullen een kleinere musketon prettiger vinden).


Driemzz stemt de riem af op de wensen van jou en jouw hond. Een echte aanrader dus! Vandaar dat ik er een pagina aan wijdt op mijn website.


Bij interesse kan ik je hartelijk aanraden om contact op te nemen met Marleen via HondenLot@Driemzz.nl. Zij helpt je graag verder!


Wat zijn de mogelijkheden:


Driemzz maakt riemen van diverse materialen:


PPM touw is gevlochten touw zonder kern wat in ontelbare kleurencombinaties te krijgen is. Het mooie van PPM is dat het op 30 graden en in een waszak gewoon in de wasmachine wasbaar is. PPM is prettig geprijsd, zeker als u een riem wil van 5 of 10 meter.


PPM band met rubber is erg prettig als grip van groot belang is. Zelfs met handschoenen aan houd u grip. Verkrijgbaar met of zonder handvat. Vooral bij het speuren erg prettig in gebruik.


Biothane is een leervervanger die niet scheurt, niet gaat stinken en makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje. Verder heeft het een heel prettig handgevoel. Is het verkrijgbaar in vele kleuren en diverse breedtes. Biothane wordt vaak gebruikt in de paardesport dit omdat het ontzettend sterk is. Verder is Biothane licht qua gewicht, knoopt het niet of nauwelijks en makkelijk op te bergen.


Zelf ben ik het grootst fan van Biothane en werk ik tijdens mijn bezoeken altijd met een 3m variant. Dit biedt de hond net wat meer ruimte terwijl de riem voor de mens goed hanteerbaar blijft (geen gedoe). De 13mm variant hiervan (ook te zien op de foto) kost € 22,50 en de 16mm variant € 25,-.


Meer lezen over de invloed van de riem op hondengedrag, klik hier.


De website van Driemzz vind je hier: www.driemzz.nl


Overige diensten van HondenLot: