Veilige Haven

All website content: © HondenLot | KVKnr: 69598886 | Westbeemster | mail: info@HondenLot.nl |

Veilige haven

Het belang van een veilige haven in huis


Voor het welzijn van honden is het hebben van een plek waar zij zich compleet veilig voelen en ontspannen tot rust kunnen komen van groot belang.


Overigens geldt dit voor veel dieren, inclusief mensen. Voor ons mensen heeft het wel of niet hebben van een comfortabele en veilige woning en een ‘eigen plek’ ook een enorme invloed op ons welzijn.


Voor honden voldoet een mensenwoning echter niet altijd aan die behoefte. Onze veilige haven is niet per definitie ook een veilige haven voor onze hond. Bijvoorbeeld, doordat er een zeer druk gezinsleven in het huis plaatsvindt, of omdat er ook andere dieren wonen, of doordat er non stop mensen over de vloer komen, of door geluiden van huishoudelijke apparaten die de hond als bedreigend ervaart, etc..


Uiteraard ervaart elke hond zijn omgeving anders en kunnen behoeftes per hond verschillen (elke hond is een uniek individu).


Toch kan het bieden van een veilige haven in huis het welzijn van èlke hond ten goede komen.


Het is dus sterk aan te raden om binnen jouw woning een veilige haven te creëren voor jouw hond. Wil je weten hoe je dat doet? Download dan dit document (klik hier), die ik met toestemming van de Lincoln Animal Behaviour Clinic naar het Nederlands mocht vertalen.Geschreven door Liselot Boersma, gedrag & welzijn deskundige (PgDip CABW) en eigenaar van HondenLot, oktober 2017. Copy paste/directe overname van teksten of afbeeldingen is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan. Het delen van de URL van deze website pagina is wel toegestaan en wordt op prijs gesteld.
Wellicht ook interessant:Referenties:

  • The Clinic Team, University of Lincoln Animal Behaviour Clinic - The Safe Haven


Deze website maakt gebruik van cookies (functioneel en om op anonieme basis informatie te vergaren over het surfgedrag van website bezoekers via google analytics). Door te klikken op "Accepteren" gaat u hiermee akkoord.

Lees de HondenLot Cookie Verklaring
Accepteren