Website inhoud © HondenLot | KVKnr: 69598886 | Westbeemster | mail: info@HondenLot.nl |
Ik ben een zeer gepassioneerd spreker en breng de kennis die ik heb opgedaan (en nog steeds opdoe) heel graag over aan anderen. In overleg is het mogelijk om mij in te huren voor het geven van lezingen over honden (gedrag en welzijn).
De inhoud van de lezing en de tijdsduur kan eventueel in overleg bepaald of aangepast worden, maar er kan ook gekozen worden voor bestaande lezingen die ik eerder heb gegeven.
Interesse in het organiseren van een HondenLot lezing? Neem dan vooral contact met mij op!
Mijn vergoeding wordt in overleg bepaald (deze is o.a. afhankelijk van de kosten voor de organisatie, de capaciteit en de ticketprijs voor publiek).
Voor lezingen in ruimtes met een capaciteit tot maximaal 60 deelnemers kan ik werken met mijn eigen set en is nog geen spraakversterking nodig. Voor lezingen tot 60 deelnemers geldt het volgende:
Benodigdheden vanuit de organisatie:
- ruimte/locatie met voldoende zitplaatsen voor publiek
- voldoende stroomvoorziening (t.b.v. beamer, laptop en evt. luidsprekers)
- tafel(s)/horizontale verhoging om mijn beamer, laptop en speakers op te plaatsen (NB: er is geen hoge beamertafel of beamerstandaard nodig, een 'doodgewone' schooltafel is voldoende)
HondenLot is in het bezit van:
- short throw beamer (3400 ANSI lumen)
- groot mobiel projectiescherm (16:10, 2 meter breed en met een diagonaal van 95")
- boxjes voor audio versterking
- laptop en de benodigde aansluitingkabels (VGA en HDMI)
Bij meer dan 60 deelnemers is een ruimte nodig met ervaring in het verzorgen van lezingen (een ruimte die o.a. in het bezit is van een groter scherm en spraakversterking en audioversterking dient dan ook vanuit de locatie verzorgd te worden).
Bekijk ook mijn agenda voor aankomende events.
Nederland is dichtbevolkt met mensen en honden. Je komt dan ook ongetwijfeld geregeld honden en mensen tegen tijdens wandelingen of andere activiteiten. Het liefst verloopt dit veilig en ontspannen. Wat zich afspeelt is afhankelijk van allerlei verschillende factoren, waaronder ook onszelf. Tijdens deze lezing deelt welzijnsdeskundige Liselot Boersma waardevolle inzichten en praktische tips met behulp van videos, foto’s en haar zelfgemaakte HondenLot cartoons.
Tijdens de lezing gaat Lot in op bovenstaande vragen en meer..
Duur: +- 1,5 uur
Georganiseerde events rondom deze lezing tot nu toe:
Altijd al willen weten wat er nu precies achter het gedrag van honden schuil gaat en waarom honden doen wat ze doen? Dan is deze lezing voor jou. Met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten nemen we een kijkje in het hondenbrein. Wordt hondengedrag alleen aangestuurd door leerervaringen? Of speelt er meer? Kunnen mensen hondengedrag àltijd naar wens beïnvloeden? Bekende gedragsproblemen en praktische toepassingen van de aangereikte nieuwe inzichten in dagelijkse situaties komen aan bod. Deze lezing staat garant voor een flinke eye-opener voor alle mensen die honden een warm hart toedragen.
"Tijdens deze lezing ga ik diep in op wat er wordt bedoeld met 'emoties' bij honden en hoe je zou kunnen herkennen welk overlevingsmechanisme/welk emotionele categorie actief is binnen het hondenbrein. Daarnaast leg ik uit waarom deze informatie voor gedragstherapeuten essentieel is voor het stellen van de juiste diagnose bij zorgelijk/ongewenst gedrag en hoe je de emotionele reacties van honden zou kunnen beïnvloeden." - HondenLot
Met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten, veel beeldmateriaal (videos en HondenLot cartoons) ontvangt het publiek uitleg over de krachtige invloed van overlevingsmechanismen binnen het hondenbrein (emoties) op gedrag.
Duur van deze lezing: 1,5 uur
Georganiseerde events rondom deze lezing tot nu toe:
Agressie omvat een zeer brede parapluterm waar veel misverstanden over bestaan. Tijdens deze lezing deelt Liselot Boersma, gediplomeerd welzijnsdeskundige (PgDip CABW), haar laatste inzichten over dit onderwerp. Liever niet op een stellige toon, maar genuanceerd en op basis van de meest recente wetenschappelijke bevindingen.
De lezing bestaat uit twee delen.
In het eerste deel van de lezing wordt ingegaan op de vele verschillende factoren die van invloed zouden kunnen zijn op het ontstaan van agressie. Denk hierbij aan o.a. lichamelijke factoren, mentale factoren (waaronder emoties) en het ras/type hond.
Na een korte pauze geeft Liselot in het tweede deel een kijkje achter de schermen waarbij ze uitleg geeft over hoe zij te werk gaat bij agressie gerelateerde gedragsproblemen.
"Mijn hoofddoel bij het aanbieden van deze lezing is wat ik noem 'Agressie B.H.V.', wat staat voor Agressie: Begrijpen. Herkennen. Voorkomen.” - HondenLot
Duur van deze lezing: 2 uur.
Georganiseerde events rondom deze lezing tot nu toe:
verdiepen: hondenwelzijn. Wat heeft een hond nodig om goed te kunnen functioneren? Welke risico’s en dilemma’s ontstaan wanneer de welzijnsbehoeftes van honden niet matchen met de behoeftes van de mensen waarmee ze samenleven?
Hondengedrag en hondenwelzijn staan in directe verbinding met elkaar. Wanneer je weet wat jouw hond motiveert, kun je het gedrag beter beïnvloeden en zo problemen, miscommunicatie en frustratie voorkomen. Tijdens deze lezing leer je wat de welzijnsbehoeftes van honden zijn. Niet alleen op het brede, algemene vlak, maar ook individueel (zo zal o.a. duidelijk worden dat het ras/type, genetica en leerervaringen de behoeftes van honden individueel kunnen beïnvloeden). Begrijp je de welzijnsbehoeftes van honden, dan begrijp je ook je hond.
Duur van deze lezing: 1,5 uur
Georganiseerde events rondom deze lezing tot nu toe:
"Tijdens deze lezing leer je hoe je de lichaamstaal van honden met de meest recente inzichten kunt interpreteren, maar ik hoop ook vooral over te brengen dat je dit altijd met een open vizier en kritische blik moet blijven doen. De lichaamstaal van honden is namelijk absoluut niet zo versimpeld en zwart-wit als het 'hoog', 'laag', 'neutraal' riedeltje die ik helaas nog veel gebruikt zie worden." - HondenLot
Het is een onderwerp waar enorm veel over wordt beweerd; vaak met een stellige toon, maar wat weten we nu echt over de lichaamstaal van honden? Zijn er betrouwbare, objectieve onderzoeken naar gedaan; welke beweringen zijn goed onderbouwd en welke (nog) niet? Waarom is het zo waardevol om de lichaamstaal van honden goed te kunnen lezen? Welke bekende beweringen blijken niet juist te zijn en waarom niet? Communiceert elke hond lichamelijk hetzelfde of verschilt dit per individu? Bied lichaamstaal van honden doorslaggevende informatie of is het slechts een stukje van een puzzel? Tijdens deze lezing gaat Liselot Boersma, welzijnsdeskundige (PgDip CABW) hier diep op in m.b.v. van de laatste wetenschappelijke inzichten, foto's, videos en haar zelfgemaakte HondenLot cartoons.
Duur van deze lezing: 1,5 uur
Georganiseerde events rondom deze lezing tot nu toe: