Filosofie

De dag dat ik stop met leren is de dag dat ik stop met informeren



Het waarborgen en waar mogelijk verbeteren van welzijn heeft bij mij de hoogste prioriteit.


Ik richt mij daarom op twee hoofdpunten:

1: zo veel mogelijk kennis en inzichten opdoen, zowel theoretisch als praktisch. Dit doe ik o.a. door veel te blijven lezen, kijken, luisteren, sparren met collega's, bijscholen en door praktijkervaring op te blijven doen in het veld als welzijnsdeskundige.

2: opgedane kennis en inzichten delen op een toegankelijke manier.


Ik beschouw ieder levend wezen als een uniek individu. 
Ik beschouw alwetendheid als een illusie en ik ben liever niet al te stellig in mijn uitingen of adviezen. Elke hulpvraag en situatie vergt een individuele aanpak en ik zal mijn adviezen zo goed mogelijk moeten afstemmen (en soms ook bijstellen) op de behoeftes van betrokkenen.


Mijn werkwijze noem ik welzijnsgericht, omdat ik als insteek heb om tijdens mijn werk het welzijn van alle betrokkenen te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Zowel honden als mensen als andere betrokken diersoorten.


Ben je op zoek naar professionele begeleiding? Dan is het goed om te weten dat iedereen zichzelf kan benoemen tot hondentrainer, gedragstherapeut, hondenfluisteraar of algehele hondenexpert, zonder dat er enige vorm van wettelijke toetsing aan te pas komt. Het zijn geen beschermd beroepen. Iedereen is ook vrij om zelf een opleiding op te starten of om zelf certificaten uit te delen onder hun eigen naam en dit gebeurt dan ook veel in de hondenwereld. Je kunt dus helaas niet blind vertrouwen op bepaalde stempels die mensen zichzelf toedienen. Je zal dus zelf moeten onderzoeken hoe iemand zich profileert en of dit jou aanspreekt. Bij het doornemen van deze website krijg je hopelijk een helder beeld van waar ik voor sta en waar ik waarde aan hecht.


Meer lezen: over HondenLot: